Putovanje za dvoje u magični Kolmar u decembru 2021. – do 150 eura po osobi

Posle Koka Kola reklame sa putujućim Deda Mrazom, fotografije medveda i ukrasa na staronemačkim, šarmantnim zgradama u najlepšem gradu Evrope – Kolmaru, su sigurna najava magije novogodišnjih praznika. 

Umesto da samo posmatrate tuđe fotografije sa ovog mesta, sada možete i da napravite svoje, jer je vikend putovanje avionom u decembru za dvoje lakše i jeftinije nego ikad.

Nije vam potreban nikakav  posebni turistički aranžman da biste obezbedili ovu last minute opciju. Pratite jednostavne korake i uživajte u prednovogodišnjoj magiji ovog gradića u Francuskoj.

1. Putovanje avionom

Ponuda se odnosi na drugi vikend decembra, od 10. do 14. i povratna avionska karta od 36.44 eura po osobi sa kompanijom WizzAir obuhvata areodromske takse i mali ručni prtljag koji možete da smestite ispod vašeg sedišta.

Karta WizzAir, Belgrade-Mulhouse

2. Smeštaj

Tri noći sa doručkom u sobi za dve osobe u B&B u centru grada Mulhauz, koji je na 20 minuta od Kolmara, a na čiji aerodrom slećete košta 188 eura za dve osobe. Naravno, moguć je smeštaj i u samom Kolmaru, ali imajte u vidu da je smeštaj duplo skuplji, a i u samom gradiću Mulhauzu ima šta da se vidi, kao što je stari centar grada ili muzej oldtajmera.

Smeštaj u B&B Hotelu u Mulhousu

3. Transport do Kolmara

E sad ono glavno. Kolmar je od Mulhauza udaljen svega 43 kilometara i do njega se može stići vozom ili autobusom. Vožnja vozom je malo skuplja od autobusa, ali je zato put kraći za sat vremena i sama vožnja vozom ima svoj šarm, posebno do mesta kao što je Kolmar.

Relacija Mulhouse-Colmar

4. O Kolmaru

Da li možete da zamislite spoj Francuske i Nemačke? Iako na prvu čudan miks, Kolmar je dokaz da je ne samo moguć, već veoma uspešan. Smešten na istoku Francuske, tik uz Nemačku i Švajcarsku, u oblasti Alzas, Kolmar je jedna od najpopularnijjh turističkih destinacija, posebno u zimskim danima, pred Novu Godinu, kada poprima izgled gradića iz bajki. Njegov centar spada u zaštićeno područje i dobro, a zbog svojih malih ulica i reke u kojoj se ogledaju šarene zgrade nemačkog stila, često se naziva i malom Venecijom. Glavna znamenitost grada, sem dobro očuvanog centra, jeste jedna od najstarijih zgrada na svetu – Maison Adolph. Sem toga, grad ima značajne muzeje kao što je muzej igračaka, muzej Unterlinden u kome se i danas čuva Isenheimski oltar, zatim Bartholdi muzej posvećen Frederiku Bartholdiju, dizajneru Kipa slobode i gradska skupština, čija zgrada je izgrađena u 18. veku.

Dakle, šta čekate? Trk na linkove i bukirajte svoj idealni vikend za dvoje!

A evo i, ukratko, liste koraka, linkova i konačnog budžeta vašeg vikenda u dvoje.

  1. Avion Beograd – Mulhauz, WizzAir, 36,44 eura po osobi
  2. Smeštaj u B&B Hotel Mulhouse Ile Napoleon, tri noćenja sa doručkom od 188 eura ukupno
  3.  Voz do Kolmara od 14 eura u jednom pravcu za dvoje

Prognoza za taj vikend u Kolmaru je prava zimska sa 4 stepena.

Najnovije mere za ulazak u Francusku proverite na linku Ministarstva spoljnih poslova.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za ovu opciju ili želite na vam pronađem neku sličnu opciju za drugi period, destinaciju ili uz drugačije uslove, pišite mi putem kontakt forme na dnu stranice O meni ili direktno na Instagram profilu.

Do sledeće jeftine karte, živi bili!

Published by ratomirovna

Travel gal. Storyteller. The voluntary slave of Duda and Pier. Mother's daughter. Brother's bro. Road tripping and budget travel master. Fan of turkish coffee. Into hats. In romance with Italy since 2015. You offer an adventure, i say "yes please"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: